Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

Practici street-dance? Hai la Bucharest Dance Festival 2014 July 29, 2014

Filed under: Competitii,Dansul ca arta,Evenimente — concursuridedans @ 4:39 pm

Street-dance-ul s-a dezvoltat în spaţiile urbane şi suburbane, în cadrul grupurilor care fac parte din acelaşi mediu social, fiind la acelaşi nivel cu dansurile folclorice specifice zonelor respective. Reprezintă un mix al tuturor stilurilor de dans unite sub un singur nume.348540-1280x1024

Primele manifestări de tip street dance au apărut la începutul anilor ’70, odată cu explozia funk-ului. Baza street dance-ului este breakdance-ul, recunoscut ca fiind sinonim cu hip-hop-ul. Ce a adus nou acest stil de dans: improvizaţia şi faptul că încuraja interacţiunea între cei care îl practicau, precum şi dintre dansatori şi public.

În zilele noastre, termenii “street-dance” și “dansul hip hop” sunt adesea folosiți pentru a se referi la o versiunea de studio, stabilită de profesori și coregrafi, după ce aceștia au încercat să redea stilurile “de stradă”, atunci când au fost popularizate. Deoarece acest stil nu a evoluat în mod natural într-un spațiu social, nu s-au definit măsuri, ceea ce înseamnă că orice formă de exprimare prin dans poate fi inclusă sub umbrela de “dans de stradă”.

 

Dansurile de stradă originale nu au fost inventate, dar au evoluat pe străzi, în cluburi și parcuri mai degrabă decât în studio sau pe scenă.
Scena street dance-ului este mereu în schimbare și noi stiluri apar mereu. Mișcări caracteristice de street dance sunt adesea îmbinate cu alte forme tradiționale de dans dând astfel naștere unor stiluri noi. Și acest lucru pentru că miscarile de street-dance sunt improvizații, care încurajeaza interactiunea cu alți dansatori și cu privitorii.

Street Dance

Ca să practici street-dance este nevoie de originalitate, încredere în propriile forțe, atitudine, sincronizare. Dacă practici street-dance și vrei să intri în competiție ca să câștigi premii în valoare de 2000 de euro, avem o veste bună pentru tine. În perioada 8-9 Noiembrie, la Palatul Național al Copiilor București, va avea loc Bucharest Dance Festival 2014.

 

Participanții pot concura individual, în pereche sau în grup. Pe aceeași scenă vor intra în competiție persoane pasionate de street-dance dar și de alte stiluri de dans, mânați de pasiune, expresivitate, nonconformism și… muzică.

Sloganul ales de organizatori este „Dance your soul!”.

Sursa articol….http://bucharestdancefestival.com

 

Leave a comment