Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

BreakDance-ul July 29, 2014

Filed under: Dansul ca arta,Sfaturi — concursuridedans @ 4:33 pm

Este un stil de dans apărut la New York, în anii 1970, în cadrul unei forme culturale incipiente – hip hop, fiind, înainte de toate, o manieră de exprimare a atitudinii unei tinere generații, în raport cu sine și cu lumea. Break dance-ul se caracterizează prin elementele sale foarte acrobatice, cu multe figuri executate aproape de sol.Break-dance-371x429

Breakdance-ul își are originea – în anul 1969, în James Brown și în hit-ul său, la vremea aceea, “Get on the Good Foot” iar mai apoi, Afrika Bambaataa – ca întemeietor al unuia dintre primele echipe de breakdance, The Zulu Kings – responsabili pentru succesul stilului. La vremea când interpreta “Get on the Good Foot”, James Brown făcea ceea ce într-un singur cuvânt s-ar putea intitula Energie.
Acest dans aproape acrobatic ajunge foarte popular în rândurile puștanilor din zona New York, în acest timp “Good Foot” devenind totodată un nou stil de dans, iar tradiția break battle-urilor este în sfârșit stabilită. Dansatorii de break se adună în locații precum Harlem World, pe 116th Street în Harlem și Battledancewise. “Good Foot”-ul, care în curând își va schimba denumirea în B-Boy și la scurt timp după asta în Breakdance, era foarte diferit de ceea ce vedem în ziua de azi.
Lipseau multe dintre elementele de tehnică de acum: Headspin, Backspin s. a. Era ceea ce acum numim “old style Breakdance”. Constă în elemente de podea, sau Rock Floor, dar într-un fel era mai complex decât ceea ce vedem astăzi. Pot exista unele mici variații la Headspin si Backspin, acestea fiind totuși minore, însă “Floor Rock”-ul câteodată implică unele mișcări de picioare extrem de complicate, fiind realizate totodată foarte rapid.

“Competition, of course, is the essence of every aspect of hip-hop culture, be it graffiti, emceeing, DJ-ing – what makes it real is the battle.”
Kid Freeze

Printre practicanții breakdance-ului de stil vechi foarte apreciați se numărau și membrii unor bande de stradă din Bronx-ul de sud; se poate afirma că istoria breakdance pe acele străzi a început cu adevărat. Totul se desfășura la modul: break-battle în loc de battle cu arme adevărate. Motivele puteau fi: neînțelegeri apărute între membrii grupărilor adverse, câștigarea respectului adversarilor, încălcarea teritoriului celeilalte bande și altele, cea care câștigă competiția arătând prin asta că este mai puternică decât cealaltă. În unele situații făceau o înțelegere: partea care pierdea nu se mai apropia de teritoriul adversarului.

Sursa articol….

BreakDance-ul o mișcare acrobatică aproape de sol

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s