Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

Arta baletului o pasiune aparte July 15, 2014

Filed under: Dansul ca arta — concursuridedans @ 5:32 pm

Arta baletului originar datează din cele mai vechi timpuri, istoria acestuia putând fi urmărită înapoi până în secolul 15, când a fost practicat pentru prima dată în Italia. Baletul s-a dezvoltat mai întâi în Franța, la curtea reginei Caterina de Medici, care după decesul soțului, regele Henric al II-lea, a invitat dansatori, coregrafi și compozitori italieni (țara de baștină a Caterinei) la curtea regală franceză.ballet-arkansas

Cu ocazia căsătoriei contelui de Joyeuse cu Mademoiselle de Vaudemont în 1581, Caterina de Medici i-a dat violonistului italian Balthazar de Beaujoyeux mână liberă să organizeze o petrecere. Rezultatul a fost Ballet Comique de la Reine, care este considerat prima încercare de a crea un tot dramatic prin integrarea muzicii, a dansului și a unei acțiuni.

Dansul este o artă, prin dans poți împărtăși celorlalți ceea ce simți. Multă lume spune că a dansa este simplu, dar ei se referă la coregrafie și nu la dans in sine, adevăratul înțeles al dansului se reflecta în emoțiile pe care le transmitem atunci când dansăm, mesajul pe care îl facem cunoscut celor din jurul nostru. Fiecare dans are povestea lui și fiecare ne povestește câte ceva.”
Claudia Bianca Roselli

Baletul pare simplu și ușor de practicat, însă pozițiile specifice baletului, întoarcerile și salturile, poziția de a sta pe vârfurile degetelor de la picioare și mișcările picioarelor sunt greu de executat. Pentru a fi mai preciși, baletul poate fi considerat ca una din formele cele mai grele de dans.

Este o artă capabilă să emoționeze pe oricine, indiferent de vârstă sau de nivel de pregătire și se clasifică în trei stiluri principale: Balet clasic, Balet neoclasic și Balet contemporan.

Citeste intreg articolul aici

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s