Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

OuiBaDa (de Gigi Caciuleanu) November 21, 2011

Filed under: Spectacole — concursuridedans @ 7:47 am
Tags: , , ,

Duminica, 20 Noiembrie 2011, orele 19:00, sunteti invitati să participaţi la un spectacol de excepţie prezentat de “GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY” la sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani din Bucureşti.

OuiBaDa, mai mult decât un balet, este o piesă de teatru coregrafic. Un stil conceput de Gigi Căciuleanu şi pe care l-a dezvoltat în Franţa ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Naţionale Franceze, cel din Rennes; gen de dans pe care continuă să-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului Naţional Chilian dar şi ca artist invitat în Brazilia, România, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului stă balada naţională românească Mioritza, poem care ne transportă, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pământ la comuniunea cu universul. De la luptă fratricidă la nuntă cosmică. Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiţează timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei ţări europene finalmente foarte puţin cunoscute de către marele public din Occident. Dar totuşi o Românie a lui Ionescu, Brâncuşi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.
Muzica este un montaj de muzică pur românească de ieri şi de azi, mergând de la folclor până la muzica cea mai tânără şi actuală. Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic către Universal. De la specificul naţional la universalitate. 100% românesc, OuiBaDa nu îl pune în scenă numai pe român, ci fiinţa umană în general. OuiBaDa este mai mult decât un spectacol. Reprezintă o lume specifică lui Gigi unde absurdul se îmbină cu momentele de tandreţe, duritatea cotidianului cu emoţia poetică, umorul cu amorul…

Un spectacol de: GIGI CACIULEANU
Scenografie: CORINA GRAMOSTEANU
Asistent coregraf: LELIA MARCU
Distributia: Cristina Babalac, Paul Cimpoieru, Rasmina Luisa Calbajos, Doina
Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Ramona Barbulescu, Szasz Levente, Ana
Pepine, Ioana Marchidan, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu.
Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL
Lumini: ALIN POPA
Producator: Fundatia ART PRODUCTION

Sursa: infodance.ro

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s