Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

RENCONTRES Compania “PassePartout Dan Puric” May 9, 2011

“RENCONTRES” – poezia momentelor importante din viata, cu Violeta Totir si Dragos Huluba.
Reflexele zilnice si semnele cotidianului sunt materia prima folosita de autorii spectacolului “RencontreS”. Din ele se desprinde poezia unor momente importante ale vietii, tot ele conduc la sentimente si stari sublime, pe care actorii le “joaca”, le “mimeaza” si le “danseaza” cu placere, ajutati de un al treilea personaj, care este fundalul sonor.
Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat. “RencontreS” este o… “intalnire” cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.
O scenă goală, doi actori şi o lume imaginată cu uşurinţă după un scenariu comic al întâlnirilor dintre un El şi o Ea, dau viaţă unui spectacol pe cât de simplu, pe atât de solicitant. Dragoş Huluba şi Violeta Totir fac mimă, dansează, bat step, vorbind despre iubire. Din fiecare gest se naşte firesc un altul la fel de expresiv şi plin de candoare. Spectacolul are o desfăşurare asemănătoare derulării imaginilor în filmele mute. Iar Dragoş Huluba chiar are ceva din prezenţa carismatică a lui Charlie Chaplin, deşi actorul nu dă senzaţia vreunei imitări.
Emoţionează prin inocenţă şi simplitate acest limbaj comic al corpurilor care îşi vorbesc şi se arată publicului cu timiditate, inventând situaţii prin care sentimentele se materializează în gest şi mişcare. Putem spune că, în mod sigur, unora le place gestul…

Sursa: www.infodance.ro

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s