Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

Raoul spectacol de teatru oniric April 12, 2011

30 Apr 2011 Teatrul NAtional Bucuresti

Copil minune al lumii spectacolului, James Thiérrée, aduce la sfârşitul lunii aprilie cea mai recentă creaţie a sa, Raoul, care a triumfat pe scene prestigioase ale lumii, ca Brooklyn Academy of Music din New York sau Barbican din Londra. Inspirat din lumea circului, spectacolul îmbină muzica de cameră cu iluzionismul, dansul, pantomima şi teatrul, având drept cadru o lume onirică ale cărei frânghii le ţine un singur om, confruntat cu propria nebunie. Spectacolul va avea trei reprezentaţii la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, pe 29, 30 aprilie şi 1 mai, începând cu ora 20,00.

Prezenţa spectacolului la Bucureşti este o premieră pentru Europa Centrală şi de Est şi reprezintă ultima etapă după turneul mondial de succes.

Raoul nu este o poveste simplă, ci o explozie suprarealistă de confetti (London Dance). Pe scenă, un rege decăzut, misterios şi singuratic, trăieşte într-un turn construit de el însuşi pentru a scăpa de demonii lumii. Dar ai săi? Singur în mijlocul unui decor complex în metamorfoza perpetuă, care pune în mişcare toate maşinăriile teatrale, James Thiérrée creează o lume onirică şi fermecată. Ne întâlnim cu animale de poveste, precum un peşte uriaş, un cărăbuş metalic şi o meduză muribundă. Cu fiecare, Raoul are relaţii de familiaritate sau autoritate, după caz.

Cronici

Frumos şi tulburător precum confesiunea unui om singur în inima vieţii. – Le Monde

Singur pe scenă, James Thierrée ţine sala cu sufletul la gură prin vechea magie a spectacolului complet. – Le Figaro

James Thiérrée, este încarnarea iluziei, inventatorul unui teatru oniric, fizic, animal. Burlesc şi shakesperian, senzorial, în perpetua imponderabilitate, James Thiérrée ne face să credem în visele lui. – Le Matin

Mai multe detalii pe: http://www.tnb.ro/index.php?page=evenimente-la-tnb

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s