Concursuri de dans pentru cei pasionati

patrunde si tu in lumea dansului!

NOU!!! Belly Dance! January 15, 2011

Filed under: Cursuri — concursuridedans @ 6:32 pm
Tags: , , ,

Din luna februarie te așteptam în fiecare joi, orele 18.00, la un nou curs de modelare corporală
NAMASTE!

Bine ați venit la cursul de inițiere în Arta Dansului Oriental.

Belly dance este un dans ancestral, s-a născut ca o modalitate de exprimare a feminității și în același timp de comunicare cu divinul. Originile lui se pierd în timp în misterele antice ale culturii fertilității. Dansurile ritualice făceau parte integrantă din viața socială a triburilor străvechi. Această formă de dans a fost creată de femei, pentru femei, nici unui bărbat nu i se îngăduie libertatea de a executa dansul, prin simplul fapt că el nu este înzestrat de Divin cu aceleași forme trupești. Unduirea soldurilor, mișcarea discretă a sânilor și a umerilor, privirea senzuală sunt daruri ale femeii către Divin și către oameni.

Dacă astăzi Belly Dance nu mai înseamnă comunicarea cu Divinul, acest lucru nu înseamnă deloc că forța pe care femeia a primit-o de la Dumnezeu nu a pogorât asupra fiecărei interprete…dar, NU UITAȚI ! Respectați dansul, căci numai așa corpul vostru va răspunde dorințelor voastre. Repetați înainte de a dansa : Iubesc dansul. O parte din sufletul meu se dăruiește lui. Dansez, sunt frumoasă și oricine mă privește, va vedea acest lucru.
Belly Dance se potrivește, după cum spuneam, doar corpului feminin. Nu contează vârsta pe care o avem, formele de care ne bucurăm, dansul înseamnă bucurie, energie, destindere, frumusețe. Dansul ne face să conștientizăm că suntem frumoase și puternice.

Urmând acest curs veți dobândi flexibilitate, un tonus bun, echilibru mental și veți capătă o ținută corporală elegantă. Veți elimina stresul care este acumulat, după cum bine se știe, în zona abdomenului. Veți constată că în timp, în loc să consumați energie, vă veți simți tot mai proaspete și pline de energie pozitivă.
Aceasta este pe scurt, invitația mea de a dansa alături de mine și de a pătrunde în lumea misterioasă a acestei forme minunate de dans. Sunt mai mult decât bucuroasă să împărtășesc cu voi bucuria dansului. Nu este un dans oarecare și merită răbdarea pe care va rog să-l dedicați acestui curs. Nu vă grăbiți să spuneți “știu, am învățat destul, mă opresc aici”… continuați să dansați și tindeți spre perfecțiune. Atunci veți simți cu adevărat cat de minunat este să fii femeie și vei simți că Universul întreg te privește!

Instructor coregraf CLAUDIA TEODORA IGNA

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s